U petak 28. oktobra 2011. godine u sali Doma kulture održana je Svečana Akademija povodom obeležavanja jubileja - 100 godina Fudbalskog kluba „Takovo“ pod generalnim pokroviteljstvom Opštine Gornji Milanovac.

Fudbalski klub „Takovo“ iz Gornjeg Milanovca jedan je od najstarijih fudbalskih klubova u Srbiji. Osnovan je 1911. godine dok su prvi fudbalski klubovi u Srbiji osnovani 1896. godine u Kragujevcu i Beogradu.
Na početku Svečane akademije prisutnima se obratio Predsednik opštine Gornji Milanovac g-din Milisav Mirković rečima da se toga dana obeležava vek postojanja Fudbalskog kluba „Takovo“ – jubileja koji malo koji klub u našoj zemlji može da obeleži. U svom govoru on je odao priznanje svima koji su na bilo koji način dali doprinos da „Takovo“ sa uspehom opstaje i postiže rezultate proteklih sto godina i dostojno reprezentuje naš grad i našu opštinu.
Pozvao je sve da prema svojim mogućnostima daju svoj doprinos, organizaciono i finansijski, i tako stvore bolje uslove za rad i onda rezultati sigurno neće izostati.

Predsednik Fudbalskog kluba „Takovo“ Aleksa Gagić zahvalio se svima koji su se odazvali pozivu da prisustvuju svečanosti na kojoj se obaležava jedan jubilej – 100 godina bitisanja, postojanja jednog fudbalskog kolektiva, Fudbalskog kluba „Takovo“, a posebno Opštini Gornji Milanovac i Predsedniku opštine, privrednicima i pojedincima koji su „Takovu“ pomogli da opstane i traje i da se ova proslava organizuje.

G-din Gagić je u svom govoru izrazio i želju rukovodstva „Takova“ – formiranje fudbalskog pogona omladinaca i prvi ženski fudbalski klub na ovim prostorima.

Na Svečanoj akademiji u Domu kulture prezentovan je film i monografija 100 godina FK „Takovo“ i dodeljena su priznanja igračima i pojedincima zaslužnim za razvoj „Takova“ kao i Opštini Gornji Milanovac, Fudbalskom savezu Srbije, FK „Crvena Zvezda“, FK „Metalac“ i drugima.